31 August 2009, 15:13
Hrvatska ukorena od tijela Vijeća Europe zbog homofobije?
 
Legionaere
 
WEITERE ARTIKEL ZUM THEMA 'Hrvatski'
Zbog pritužbe Europskog odbora za socijalna prava i odnose Ministarstvo obrazovanja povuklo je udžbenike za biologiju za osmi i treći razred gimnazije iz uporabe.

Zagreb (kath.net/Večernji list)
Radi rečenica u udžbenicima kao“ u pubertetu sazreli mladići i djevojke postaju sposobni za normalni, heteroseksualni odnos“; „kontracepcija blokira normalnu funkciju spolnih organa“, „Roditelji su odgovorni što su im djeca postali homoseksualci“, „namjernim pobačajem prekida se život ljudskog bića i ugrožava zdravlje žene“, Europski odbor za socijalna prava i odnose ukorilo je Hrvatsku zbog homofobije u školskim udžbenicima, tako tvrdi Večernji list u izdanju od 27.8.2009., a pritom se poziva na izjavu Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Isti je nadodao da se ukor odnosi i na program seksualne edukacije Teen Star.

Werbung
ninive 4


Večernji list dalje navodi da je Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa povuklo udžbenike iz uporabe.

Udruga Grozd ), odgovorna za sporne udžbenike, već je 8. svibnja 2009. g. pokrenula građansku inicijativu „Roditelji biraju“ te su tom prilikom izjavili: „Nakon što je program zdravstvenog odgoja udruge Glas roditelja za djecu – GROZD proglašen najboljim na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te nakon eksperimentalne provedbe u kojoj je 88,72% polaznika odabralo taj program, a tek 11,28% program Foruma za slobodu odgoja (člana koalicije homoseksualnih i feminističkih udruga), spomenuti je lobi pojačao pritisak na MZOŠ da odustane od daljnjeg provođenja bilo kojeg programa zdravstvenog odgoja. Taj lobi, naime, ne može podnijeti mogućnost da roditelji biraju između više programa kao što je to bilo u zdravstvenom odgoju (jer tada gubi), već želi svoj djeci i roditeljima nametnuti jedan program, i to svoj.“

Nadalje navodi GROZD da je unatoč velikoj potrebi za sveobuhvatnim zdravstvenim odgojem, program zdravstvenog odgoja maknut iz škola, a roditeljima i djeci nije dan izbor nego su otvorena vrata radikalnom lobiju.
Ihnen hat der Artikel gefallen?
Bitte helfen Sie kath.net und spenden Sie jetzt via Überweisung auf ein Konto in Ö, D oder der CH oder via Kreditkarte/Paypal!

kath.net ist Teilnehmer des Partnerprogramms von Amazon EU, das zur Bereitstellung eines Mediums für Webseiten konzipiert wurde, mittels dessen durch die Platzierung von Werbeanzeigen und Links zu Amazon.de Werbekostenerstattung verdient werden kann.


Lesermeinungen zu diesem Artikel anzeigen und Kommentar schreiben


 
App play store iTunes app store Jetzt kostenlos herunterladen! mehr Infos Instagram

meist kommentierte Artikel

Ermittler gehen von über 1.000 Missbrauchsopfern aus (108)

Mit Papst Franziskus beginnt ‚neue Phase’ für die Kirche (59)

Nein zu einem „Humanismus der Nettigkeit“ (39)

Die heiligste Eucharistie verdient unsere ganze Liebe (37)

Papst an Jugendliche: Klerikalismus Hauptproblem der Kirche (35)

Bericht: Kardinal Maradiaga beschützt schwule Seminaristen (28)

Kartenspielen in geweihter katholischer Kirche (26)

Kritik an Kardinal Cupich - ‚Das hat etwas mit Homosexualität zu tun’ (26)

"Er sah aus wie Don Camillo" (24)

Fidschi-Inseln: „Es geht um Leben und Tod“ (21)

Elfen auf der Autobahn - das Sommerloch hat zugeschlagen (20)

Gelehrte fordern Wiedererlaubnis der Todesstrafe im Katechismus (18)

„Es geht nicht um Kritik, sondern um eine Tatsachenfeststellung“ (15)

„Was, wenn wir niemandem mehr vertrauen können?“ (14)

Ungarn: Ende der Genderforschung an Universitäten (14)